Monday, December 10, 2012

Frustrated


Kalau aku jadi menteri perkara pertama yang aku akan lakukan ialah menukar semua kamera (yang digunakan untuk tangkap gambar IC) di semua jabatan pendaftaran dengan kamera berkuasa tinggi D90 ataupun D3200.

Dari dulu sampai sekarang tak taulah kenapa gambar ic aku macam.... harem.

Kali pertama bertukar dari ic lama kepada mycard 6 tahun lepas. Seperti nenek kebayan yang makan jamu mak dara. Walhal pakai make up pun aku tak reti masa ni. Pffft... Bijak punya lighting.




Kali kedua menukar ic kepada yang baru sebab tak ada keje masa cuti dan bersiap sedia untuk pru 13 yang tak tahu bila.


Memang bila aku dapat tu aku sendiri tak cam dalam gambar tu aku. Kalau ko cakap tu bangla pun aku percaya, Gelap dan hitam gila. Terus aku patah balik dan tanya pegawai dekat kaunter. Diorang cakap kamera rosak. Memang semua gambar jadi gelap. Bukan aku sorang je yang complain. Semua pakat complain.

Macam mana aku nak guna ic ni. Tak nampak rupa aku langsung. Dahla aku selalu naik turun flight dan banyak kena pergi kursus. Kalau kat airport diorang check, memang diorang tak percaya dalam ic tu adalah aku. Lain benor rupanya. Yang salinan (photocopy) memang siot ah. Terus hitam tak nampak hape.

Agaknya bila dah jumpa bakal suami dan nak register kawen mesti dia ingat aku wat plastic surgery sebab kat luar cerah. Dalam ic kalah negro.


in real



Frust ah aku.



Tak nak dok Malaysia dah camni.





Kalau keluar berita pasni ada seorang gadis jadi psycho bila tengok muka sendiri tak ada orang lain dah.

Akulah tu.





Frust frust frust.


Paham dak?


Like tanda Sayang

18 comments:

  1. dah la tukar IC bayar RM10. tak berbaloi... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dapat hat lawa takpe. ni macam.....

      Delete
  2. haha.. tahan lgi mcm negro.. gmbr keh serupa pondan siam

    ReplyDelete
    Replies
    1. pondan siam putih takpe. jgn hitam macam den -_-

      Delete
  3. gambar ic kite masa 12 tahun macam hmmm hmmmm .
    tp yg baru buat bulan lepas . ekhems , sangat sangat memuaskan hati . langsung tk kelihatan apa itu jerawat ya . hahahahaha .

    kak izma yg first tu mmg bukan macam akak :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. cehs tak aci dpt ic ok. jeles ni jeles. huhu

      yang sebenarnya tiga2 gambar mmg bukan macam akak. jumpa kat luar barulah akak ;)

      Delete
  4. Aku tengok gambar pertama cam perempuan tamil masih sekolah, gambar kedua tamil keja kontrak, yg ketiga tu tamil dah jadi heroin filem tamil. Cam pelakon tamil Trisha.. kalau tak kenal Trisha cari kat image google.. taip 'trisha tamil actress'...pelanduk dua serupa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau aku jadi menteri ko orang first aku cari sebab ko cakap aku tamil.

      Delete
  5. Replies
    1. komplen pun mcm tak dapat diselamatkan je -_-

      Delete
  6. haha..masih taktukar ic walaupun chip rosak..takut tetibe no ic sy ada 3 org berbeza yg mengundi..mahap ye PRU13..Kehkehkeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha takpe undi lebih. izma benarkan. kehkehkeh

      Delete
  7. gambar kt ic forever lah tak menjadi..huhu..sy pn tensyen gak..tu lah smpai skrg tak tuka2 lg ic br..satu pun da ckup buruk, ni ic baru ada 2 gambo lak kan? haha. tak nak imijin diri sndr pnye ic

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. ada 2. satu colour satu black and white.
      kalau buruk satu buruk lah yang satu lagi. haha.

      nanti nak wat ic baru pi check dlu kamera kt situ ok ke tak -_-

      Delete
  8. Gambar IC ni baik la jangan tengok. Buat sakit hati je. Haha.

    ReplyDelete