Thursday, January 3, 2013

Setelus impian





11 tahun lepas.
Kali pertama aku lihat dia.


6 tahun lepas.
Kembali bertemu. Jatuh cinta buat pertama kali. 
Dan dia yang pertama berjaya mencuri hati.


Sehingga kini.
2013. 3 hari, 69 jam, 50 minit, 27 saat. 
Masih mencintai orang yang sama.
Tiada yang lain, walaupun pernah beberapa kali cuba pergi.
Walaupun pernah cuba membuka pintu hati,
untuk menerima yang lebih baik lagi,
Tapi hati ini masih tetap tidak berganjak lari.



Aneh ya.
Walaupun tiada ikatan,
tidak juga kecoh sana sini,
not in a relationship dari dulu lagi,
tapi mengapa dua hati masih saling mencintai,
dengan harapan berakhir bersama nanti,
walaupun diri ini,
terlalu banyak kekurangan dan ketidaksempurnaan,
namun masih lagi dia sabar menanti..
masih lagi dia sudi menerima diri yang hina ini.


Jika diizinkan Allah,
biarlah penamat hidupku,
dengan dia,
hanya dia, yang pertama
dan insha Allah yang terakhir juga.


Jodoh dan maut di tangan Tuhan.
Siapa yang tahu?
Tapi..
Tak salah kalau berdoa dan meminta kepada-Nya,
kan?
Jika benar dia, semoga Allah tetapkan dan kuatkan hati kami.


Allah pasti memahami.





p/s: Aku malu + segan sebenarnya.. berbicara tentang cinta.. hep hep hep :P




Like tanda Sayang

23 comments:

  1. hehe...bau nasi myk la...hehehe :P

    ReplyDelete
  2. baru nak komen bau nasik minyak.
    hehehhe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huuu lambat lagi nak bau tu wan.. sorang kt smnanjung sorang kat sabah..adei

      Delete
  3. maksudnya dah 6 tahun ke akak kawan dengan dia? aah! tak salah berdoa.sesungguhnya Dia maha mendengar. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 11 tahun berkawan.. 6 tahun kami suka satu sama lain. tapi tak kaple pun. cuma masing2 paham sendiri je :)

      Delete
  4. hehe inyaAllah dia jodoh kamu..

    ReplyDelete
  5. semoga dia segera hantar rombongan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huu itulah.. semoga rezeki kami murah dan semua urusan dipermudahkan... barulah boleh percepatkan ehem2.. :P

      Delete
  6. wewit..best jgak mcm ni..moga disatukan nanti, aminn :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha best ke? macam merana jugak kadang-kadang. teheee :P
      thanks sista :)

      Delete
  7. selamat pengantin baruuuuuuuuu
    Na wish in advance Eva hihi

    Eva nape tulisan ni kecik sgt?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboih awalnya na wish. eva pulak yang takut ni. haha

      saje kecikkan. takmo kasi na baca. hahaha :P

      Delete
  8. a.. patutlah nak pakai kanta akak baca n3 ni... malu dan segan rupanya hehehe... moga-moga bersatu lah nanti.. dengan izin DIA

    ReplyDelete
    Replies
    1. *blushing*

      thanks kak.. doakan kami ya.. :)

      Delete
  9. untunglah nk kawin. dapat la romen halal tiap malam nnt klu x piyed. kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hurm.. kawinnye tak tau bila lg la bro.. cuma mampu merancang je.

      Insha Allah kalau diizinkan-Nya mungkin majlis dipercepatkan.

      Nantilah aku jemput ko bila sampai masa :)

      Delete
  10. Kak izmaaa kawin nt jemputt kitee ! Hikhik

    ReplyDelete