Tuesday, January 1, 2013

2013

Azam?

Emm.

2012 amat bermakna sebab banyak perkara yang berlaku secara terancang dan tidak terancang.

Biasanya azam aku nak habiskan belajar dgn first class degree la, nak itu nak ini.

For this year, aku dah tamat belajar. Dah ada kerjaya.

Cuma aku rasa ada sesuatu yang kurang.

Yang aku perlu teliti dan fikirkan dalam-dalam.


Kurang dari segi nurani dan rohani.

Maksud aku ada sesuatu yang perlu diperbaiki.

I noticed that everything that happens now reflects on what i did in the past.

Aku juga belajar.

Bila dalaman kita suci, maka luaran kita bersih sama sekali.

Dan tergolonglah kita antara orang yang beriman dan terpuji.


Jadi azam tahun baru aku adalah nak perbaiki apa yang perlu diperbaiki

I need purification of the heart and purification of my life and behaviour.

Positifkan diri, bersabar sebaik mungkin, redha dan bersyukur dengan segala limpah kurniaan-Nya.


Dan yang paling penting sekali.


Aku mahu menutup aurat dengan sempurna.

Walaupun sebelum ini berhijab tetapi tidak begitu mengikut syarak.

Harus dilabuhkan dan berpakaian harus yang longgar.

Sarung kaki dan sarung lengan wajib dipakai setiap kali keluar.

Kemas, bertutup dan cantik, serta tidak melanggar syarak, itu pegangan aku mulai dari sekarang.

Walaupun agak sukar sebenarnya untuk lari dari kebiasaan dan kenormalan.

Tapi akan aku cuba berusaha sebaik mungkin.








Insha Allah.










Like tanda Sayang

16 comments:

  1. semoga awk tabah mengharungi satu lagi tahun yg mendewasakan awak... jalani ia dgn tabah... semoga kita berjumpa lagi tahun hadapan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. insha Allah.. thanks babe :)

      testing ni sape ye?

      Delete
  2. insyaAllahhh. semoga tercapai semuanya. :)
    selamat tahun baru!

    ReplyDelete
    Replies
    1. slmt tahun baru lynn! semoga impian kamu juga tercapai sama! ^_^

      Delete
  3. jom kita perbaharui cara pemakaian kita... moga istiqamah selalu...

    p/s : selamat menempuh kehidupan di tempat baru.... moga Allah selalu melindungi diri izma kt sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks fai.. semoga fai juga sentiasa dilindungi oleh-Nya. jom kita beristiqamah :)

      Delete
  4. Azam kita yang sama :)


    Selamat tahun baru izma

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah ada geng! ;)

      selamat tahun baru iima :)

      Delete
  5. Evaaaaa tak terlambat lagi kan nak wish "HPY NUYERRRRRRRRRRRRRRRR"
    love you n harap kita kekal kwn selamanyaaaa weeeeeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. naa! happy new year to u too!

      love you even more! thanks for supporting me all this while and may this friendship has no end ^_^

      Delete