Saturday, December 29, 2012

Akhirnya


Sambungan dari entry ini.

Kelmarin dapat panggilan daripada Jabatan Pendaftaran Kota Bharu. Hari tu aku ada pergi sana untuk 'upgrade' mykad aku memandangkan aku tak lepas naik flight dan beberapa borang aku seperti borang kursus kahwin direject sebab salinan IC aku terutama bahagian muka memang tak nampak terus. Gelap sangat. Jadi aku diarahkan untuk buat mykad yang baru bagi menggantikan mykad tersebut.

Taraaaa dah siap dah!






Saja buat2 happy.


Padahal rasa serabut serabai pathetic gile.



Tinggal sehari lagi sebelum berangkat pulang.


*sigh*


Oh last one, I just want to share something, got it from facebook from Sis Arina.


"When you show love, love will come back to you." - Sheikh Abdul Rahman Chao

So my dear beloved brothers and sisters,

We'll get what we give. U hate people, you'll get the hate back. So,start to love. Start to say good things in order to get the love back, to get the good things back.

Enough dirty talking, enough bashing people, enough looking down others and enough saying harsh things.

STOP.

Just keep giving your love. It means, you love yourself. Do it for the sake of Allah and you'll get the essence of true happiness. Insha Allah.

Wallahualam.



Like tanda Sayang

16 comments:

  1. Replies
    1. eh eh welcome back!

      rasa macam dah lama gile lelaki semalam menyepi dgn kite. sobsss T.T

      Delete
  2. cantikkk gambarnya. berseri2 gitu. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear. ni effect lighting je ni. eheh

      Delete
  3. Replies
    1. maceh. hang lagi comel. rasa macam nak tampaq je laju2. haha XD

      Delete
  4. ok lah tu. haih. aku punya IC lg problem. ak ada masalah thumb print. thumb print aku x pernah konsisten, ubah2. mmg masalah klu ada apa2 hal. tak match. kena buat medical check up ngn doktor pakar lg, bg surat kata aku mmg ada penyakit ni, baru pihak pendaftaran akan selitkan memo kt cip mykad aku kata aku ada problem ni. tp aku x buat lg. haha.

    (btw aku still nk buat dirty talking dlm blog aku)

    ReplyDelete
    Replies
    1. first time aku jumpa org ada prob ngn thumb print. aneh.

      ko ni... manusia eh?

      hahaha.

      ni mesti sebab ko asyik taip dirty things kat blog ko. haa balasan la tu. phewww~

      Delete
    2. aku tau kau suka baca. manusia suka bnda jujur.

      Delete
    3. sejujurnya tak. aku hormati pandangan dan pendapat dalam entry ko. tapi kalau yg mengarut mencarut tu aku abaikan je, perspektif yg negative bagi aku.

      Delete
    4. len kali baca blog ak serkup penapis atas kepala.

      Delete
  5. berapa lama eh.. MY Kad tu siap? akak ni pong nak wat Mykad juga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya punya 2 hari kak.. sebab saya nak asap, kalau tak, tak lepas saya nak naik flight nanti. kira saya punya ni urgent case. hehe. biasanya dalam 3 minggu dah bleh siap

      Delete
  6. Dia akan datang bila kita berhenti mencari..
    Comey ic baru..kekeke.. teringat gambar takde lampu haritu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha gambar takde lampu mesti jadi macam hantu -_-

      Delete