Friday, September 21, 2012

Aneh itu Unik


Masa belajar dulu ada satu tempat makan a.k.a cafe dalam uia yang aku selalu pergi. Kat dalam uia ada banyak jenis cafe sebenarnya.Yelah aku rasa lebih separuh kot students kat uia adalah foreigners dan selebihnya adalah Malaysian. So memang kena ada variety of food. Kalau tak naya ah diorang nak survive kan. Cafe yang paling favourite bagi aku ialah cafe The Booker'z. Cafe tu macam ala-ala middle-east punye cafe sebab most of the food yang diorang sediakan adalah makanan Arab.  Hampir tiap hari (waktu lunch hour) aku mesti makan kat situ. Padahal order menu yang lebih kurang sama je tiap masa. Aku rasa waktu tu aku dah ketagih makanan Arab kot. Kalau seminggu tak pergi memang tak senang duduk. Walhal kalau nak kira tiap kali aku kat sana ada berapa kerat je student melayu. Yang lain semuanya foreigners. Kadang-kadang aku seorang je student Melayu kat situ. Sampaikan pekerja cafe tu dan pelanggan tetap dah kenal rupa aku. Siap datang tegur dan cakap in Arabic dengan aku sebab ingat aku sama bangsa dengan diorang. Hewhewhew~

Chicken Kabsa

Shawarma

Chicken Mandy

Sumber gambar : Google

Semenjak dah habis belajar ni dah lama aku tak makan makanan Arab. Teringin sangat tapi susah nak jumpa kedai makanan Arab kat sini yang betul-betul sedap. Kelmarin aku pergi uia kejap untuk ambil full transcript dan convo certificate. Memadangkan aku belum makan apa-apa dari pagi dan kerinduan terhadap cafe The Booker'z yang melampau, jadi aku pun melangkah masuk untuk mengisi perut. Sedang aku syok makan sambil usha students yang lalu lalang, tiba-tiba ada seorang lelaki Arab yang tinggi, boleh tahan la handsome muncul depan aku. Dia beri salam, tarik kerusi dan duduk menghadap aku. Aku just pandang dia dengan wajah blurr. Speechless. Dia senyum dan memulakan bicara.

He: " Here you are, sister.. I've been searching you for so long."

I: "Emm.. Sorry for asking.. Do I know you? I mean, do we know each other?"

*dia senyum lagi*

He: "I don't think that you know me. I always saw you around before this especially when you had your lunch  here. After sometimes, I couldn't find you anymore. Where have you been?"

I : "Oh.. I already graduated last semester.. But.. why did you search for me..?"

He: " To be honest, I want to get to know you better. From the first time I saw you, I feel like.. I want to be closed to you."

I : "Close to me? Umm.. err...why? What for?"  *muka double blurr*

He: " I don't know. I.. I just feel that way... I love to see the way you eat, and your smile, of course.. But then..I never had a chance to talk to you until I realized that you were gone. I kept thinking if there's anything bad happened to you and why you disappeared.. I was quite worried.."

I : " Haha.. Don't say that! Actually I finished my study last sem, so I went back to my hometown. That's why you didn't see me around. Today I come back to settle something."

He: "Hey it's so sad not to see you anymore.. How long will you stay here?"

I : " I'll be back tonight."


He: " So soon?? Owh.. If you don't mind, can I have your phone numbers, please?"



...................................................................



 Hehe.. Korang rasa apa yang berlaku selepas tu? Korang fikir sendiri ek, aku tak nak sambung cerita. Haha  =P


Hidup ni unik dan aneh kan. Kita rindu kepada seseorang yang sebenarnya tak ambil kisah or ambil tahu pun pasal kita. Kita terasa, terluka, sepi, rasa keseorangan. Bila kita patah hati, kita masih mengharap pada yang tak sudi. Then we feel like our life is like a plain, dull water. But we never realize that God put some colours which turn our life to be the colourful one. Kita tak pernah sedar sebenarnya ada orang yang lebih menghargai dan menyukai kita seadanya, mungkin dalam diam tanpa kita ketahui. Kita tak pernah terfikir bahawa ada orang lebih menyedari kewujudan kita dan berharap untuk menjadi sebahagian daripadanya. Itu sebab hikmah itu wujud, untuk menjelaskan kenapa semuanya tak seperti yang kita harapkan dan rancangkan. Sometimes it's better to let everything happen and we just follow the flow. Let the past go, be happy for the future. So whatever it is, do believe in Allah, keep praying because He will always listen and be with you!
















p/s: Hoip hoip. It's not like you think. Jangan nak fikir bukan-bukan ye. *Dush* Kasik penumbuk sebijik.  Sebenarnya aku tak kasi pun contact no. tu. I just smile, then I said; " I hope I'll see you again during my convocation." Then aku bangun dan blah dari situ. -The end-



Dan jangan tanya aku kenapa.











Like tanda Sayang

6 comments:

  1. peh!

    lega rasanya...

    kalau tidak melepas aku...hehe!

    ReplyDelete
  2. wahh! admirer~ hew hew, hehe..

    kesian dia memendam rindu yang xkunjung tibaa, hehe

    ~CN~

    ReplyDelete