Thursday, May 19, 2011

Do you know how to curse?

Tengahari tadi Hamzah kol aku. Dia cakap ade membe die gitaw yang Akim dah takde. Aku siap marah dia lagi, ingatkan dia main2. Mase tu aku tengah drive, tak sempat pikir ape pun. Aku terus balik umah, capai beg, gerak pegi airport. Memandangkan sekarang aku kat Kelantan, for sure flight la transport paling cepat sampai. Sumpah aku tak pikir ape pun, aku drive laju gile macam nak mati, aku tak tahu berapa kali aku langgar traffic light. Im sure semua kereta dok hon menyumpah lahanat kat aku. But I don't give a damn. Aku memang tak nampak hape dah. Aku kol adik aku sebab dia plg dekat ngan airport, suruh beli tiket on the spot. Dia siap tolong check in and take boarding pass. Ham aku suruh tunggu kat LCCT.

Tiket dah dapat, kol 3 boarding. Aku tak tau la kenapa jalan hari ni jam macam sial. Last2 aku on lampu emergency kereta dan hon berjuta kali suh depa kasik laluan. Last-last sempat jugak aku sampai kat airport. Boarding last kol 2.40 pm. Tu pun adik aku dah tercegat depan laluan nak pi kat flight. Aku sampai betul2 kol 2.42pm. Guard tu tak kasik masuk. Aku mengamuk macam orang gile kot. Staff die pun tak kasik masuk. Dia cakap flight dah nak gerak, tadi dah announce nama awk last call. Wth!! Ade 20 minit lg before flight betul2 berlepas, takkan tak leh kasik masuk langsung???

Aku memang kuar air mata, menangis abis ah. Seriously aku memang tak pernah menangis teruk macam ni, and aku memang persuade diorang gile babem. Aku siap bagitaw yang ni urgent case, ade kematian. Please be consider. Haram jadah diorang tak layan, siap marah aku balik. Okay fine aku taw aku salah sebab aku lewat sikit, but as a human can u consider others who really need a lil HELP??? Takde sense of humanity langsung. Aku tak patut panggil korang human, because your heart like the bloody stone. If it happens to be you, don't you expect the same? Are you a human or a dead zombie?

Semua orang kat airport pandang semacam kat aku. Ye la, dah la selekeh gile, datang sehelai sepinggang, bawak purse dengan handfon je, pastu dok bising2 kat situ. Sapa2 pun kutuk mengeji. Lantak depa la. Until the end, they didn't allow me to go in. Dahla tiket flight on the spot rm350+. Pastu tak kasi chance langsung kat aku. Burn bodo macam tu je. It's not about the money that shoul be considered.. I don't care if it cost until rm1000. But I do care when at last it's not worth at all just because of some stupid people. Macam sia-sia je. Aku tak tau aku terduduk menangis kat airport tu berapa lama, sampai la adik aku datang bagi tau parents aku tunggu kat luar. Yang pastinya lebih dari sejam...

Well you can say that how pathetic I am. It's not a queen drama or a target of any sympathy. Dah lama aku plan nak jumpa arwah. Tiap kali nak jumpa mesti ade je halangan. Susah gile nak make it possible. I don't know why. Aku terkilan sangat-sangat sebab arwah contact aku before dia koma, dia mintak maaf sebab baju yang aku tempah tu salah size. So dia terpaksa tempah balik. Aku cakap its ok, nanti aku tengok dulu. Boleh je nak pakai. He mentioned that : " Baju size ni terlampau kecik, macam baby-T. Takkan izma nak pakai baju baby-T, singkat nanti nampak pusat. Takpe akim tempah yang lain, ganti balik yang ni. " Dia mintak maaf gile2 ngan aku. Padahal baju ni hal kecik je. Siap mintak maaf lagi atas segala salah silap dia. Masa tu aku tak fikir buruk pape pun. Arwah pun ada janji nak jumpa aku kalau aku turun kl next week... Janji tinggal janji.. *sigh*

Last year my uncle was killed on the same date - 19th May. This year another friend is gone. I... I think Im getting phobia with this date. Hurm..

What's hurt me the most, sampai saat terakhir pun halangan itu menang...Pintaku, hanya untuk kali ini je. The last one.. Why??

Akim, semoga roh kamu dicucuri rahmat.. Al-fatihah..Thanks for being such a good friend even just for a short of time... Tak sangka Akim pergi dulu before Izma, in all of sudden.. Dah takde orang nak marah izma sebab selalu kol tak kena masa, dah tak akan dengar lagi gelak dan lawak bila izma merajuk, dah takde yang akan kasi nasihat pelik dan lucu, dah takde orang akan bagitau 'yang ni nanti Akim cite bile kite jumpe. haa yang tu pun nanti akim cite bile kite jumpe ek," dah takkan ade lagi orang tulis dekat shoutbox 'hi, telor datang bawak telor", dah takde lagi org akan back up izma kalau izma perang ngan izuari..dah takde yang akan marah dan kutuk sape yang buli izma, dah takde lagi komen baru akim kat status/wall & gambar...


Dah... dah tak boleh cakap lagi dah...


:'(

....................

Like tanda Sayang

15 comments:

  1. sama lah dgn ayaa. dah byk kali paln nk jumpaa tp tak terjumpaa jgkkk. sedihhhh nyaa !


    al-fatihah.

    ReplyDelete
  2. be strong sis...i know what and how u feel right now..be strong and that's all i could say to u..

    ReplyDelete
  3. kak..sabar la, tumpang sedih ;(


    al-fatihah.

    ReplyDelete
  4. takpa akak. kita kirim doa ja lah. thanks to you sebab call nada tadi.
    kalau tak tak tahu apa-apa. arwah mesti tamau kita sedih2 macam ni.. ok.

    ReplyDelete
  5. awk...sedekahkan yassin kat arwah wak..be strong ok

    ReplyDelete
  6. sedih je bce entry izma nie.. sabar eh. siyes rasa nk mrh je kt guard n staff tuh.. pape pon al-fatihah.

    ReplyDelete
  7. report je dengan surat khabar...biar padan muka air asia..itu kuang ajar tuh..

    ReplyDelete
  8. pastu memang xsmpat pegi laaa..??

    ReplyDelete
  9. inalillah wainalillahirojiun.
    takziah laa utk akak ek :(
    sedih baca entry ni.
    semoga roh arwah dicucuri rahmat-Nya.
    al-fatihah.

    ReplyDelete
  10. al-fatihah buat arwah. moga roh nya di cucuri rahmat.

    abg ipar sy pernah alami mcm sis alami. sbb lmbt smpai kat LCCT, flight ke sarawak tlepas. burn tiket n beli tiket on da spot rm600.

    anyway, jangan bersedih lagi.

    ReplyDelete
  11. pergh..
    serius fiq rasa tersentuh+geram baca citer ni..
    tak macam kuang hajar plak org tu..
    agak2 lah..
    kes kematian kotttt..
    ish!!!!!!
    anyway, sabar kak..
    sama2 kita doa agar roh arwah dicucuri rahmat..
    Amin...

    ReplyDelete
  12. bykan sabar dan tabahkan hati. ALLAH lebih sygkn beliau.

    -naim marinin-

    ReplyDelete
  13. malam tu baru kita chat pasal hakim tu, few hours later aku dgr die dah takde.
    aku pun macam ada plan nak jumpa die, tp kebetulan pulak tak balik cuti tahun ni.

    eh ingat hang pernah jumpa die.

    sedih, aku g blog die ramai org tulis kat shoutbox al-fatihah. lama2 rasa nak menangis pun ada oit

    :(

    ReplyDelete
  14. al-fatihah...
    thanks korang.. im speechless...

    thanks for being with me.. :'(

    ReplyDelete