Sunday, December 29, 2013

Kembali dari hibernasi

Salam, and good night for all.

Fuu..dah hampir 2 bulan tak update blog. Huhu.
Nak kata bz sangat pun takde lah, cuma bila dah balik kampung harus tak sentuh laptop pn. Online pakai fon pn just nak whatsapp and facebook. Blog langsung tak bukak, apatah lagi nak blog walking. Sorry! Nanti qada' balik blog walking dan baca entry2 korang ek.. hihi

Btw, too many things happen dalam december ni. Kat Kelantan hujan tak berhenti-henti. Tapi ramai je yang kahwin dan tunang walaupun musim hujan. Dah time hujung taun ni je yang cuti lama, why not teruskan je la majlis tu kan. Talk about marriage and those things, baru aku tau bukan main banyak benda kena prepare utk kahwin ni. Patutlah ramai kawan cakap sebelum kahwin, ko akan alami tension tahap gaban dengan bermacam hal. Sampailah lepas majlis, baru rasa lega walaupun mungkin ada yang akan kurang ke masalah ke nanti. Huhu. Masa cuti panjang sket ni lah kena wat preparation kan. Mana yang sempat buat dulu jangan ditangguh. Baru tak kelam kabut. Kena survey bridal, photographer, beli barang hantaran mana yang boleh dibeli awal selain makanan mcm kek, coklat and etc. Huuu haruuuuu maa. Lgpn in my family, I'm the first. Yang sulung. Jadi tak pernah kenduri lagi sebelum ni. Agak kelam kabut jugaklah. Nasib sepupu2 ku ramai yang dah kahwin sebelum ni. So sedikit sebanyak diorg guide.

Dari segi kewangan memang kena pandai budget. Biar kena dengan budget kita yang sepatutnya. Taknak lah kalau over budget, naya ah nak cover balik. Lagipun utk wedding ni aku tak nak buat loan dan guna duit parents pun. Biarlah guna savings aku yang mana ada. Insha Allah cukup nanti. Lagipun untuk barang hantaran semua tu, aku bukan jenis beli barang branded yang beriban harga pun. Ikut sekadar yang mampu. Memang paling simple. Di mana ada sale, di situlah aku pulun cari yang paling murah dan cantik terutama handbag dan kasut. Haha. Nak cerita pasal barang2 tu tak habis satu entry ni. Nantilah aku cite satu persatu for the next entry. I'll make list/check up and I'll share with you (especially utk those yang akan melangsung majlis perkahwinan jugak nanti). Harap2 dapat membantu korang sedikit sebanyak. Nak buat majlis besar macam ni kena rajin survey and share, tak boleh buat semua sensorang je. Tu pentingnya kawan kan. Hehe.

Eh lupa pulak..ada yang tanya bila nak kahwin, bila tunang dan bla bla bla.. Huu..kahwin tu nanti tunggu kad sampai ek. Tarikh akan diumumkan nanti. Jangan bimbang, semua akan dijemput. Hoorey! Pasal merisik semua tu memang aku tak bagitau sesiapa pun sebab tak plan pun sebenarnya. Dah lama dah pun. Lagipun last minit pihak sebelah  sana inform, then diorg datang. Tak sempat prepare byk pn. Huhu. Hanya between family, kawan-kawan baik pun tak sempat nak bgtau. Takpe nanti kahwin nanti korang semua wajib datang, dapat special seat lagi. Hehe.

Ok lah. Dah makin melalut dah ni. Mata pun dah pejam sebelah. Sambung bebel lain kali lah.












Oh ya.. atas permintaan kawan-kawan blogger yang rapat, nah aku share la sekeping gambar je. Cukuplah tu. Haha. Kat facebook, insta semua mana ada aku share pape pun. Kehkehkeh. Satu je tau. Jangan mintak lebih-lebih! Haha =P


















Till then, nite!

Like tanda Sayang

9 comments:

  1. Perghhh kak dah bertunang? Congratulations sis! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee.. thanks dear..nti kenduri kena datang tau! <3

      Delete
  2. tahniah :) lama tak dengar cerita.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks ima! rindu ima..hukhuk..igt dh x mo kwn ngn kite lg..huuu

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete