Thursday, September 13, 2012

Save the Date

Pagi tadi surat convo dah sampai. Alhamdulillah. My convocation will be on 7th October. Selepas bertahun-tahun berhempas pulas belajar akhirnya dapat jugak menggenggam segulung ijazah (belum genggam lagi). Huuu best!

Tapi tadi baru perasan bila classmate bagitau yang kena pakai attire mengikut dress code uia yang dah ditetapkan. Dress code? So godek2 tengok website terjumpa la pasal dress code yang telah ditetapkan untuk kami semua.

IIUM DRESS CODE (FEMALE)


- all graduands must observe FULLY the following dress code and GRADUANDS WHO DO NOT COMPLY TO THE BELOW REQUIREMENTS WILL NOT BE ALLOWED TO JOIN THE CEREMONY.

- Dress : National dress (baju kurung) or formal dress which covers the aurah

-Headcover: CREAM coloured tudung/shawl

-SHOES : Black or dark brown shoes

- Items Not Allowed during the convocation ceremony:
1. purdah
2. turbans
3. skirts with slits
4. sportwear and sandals
5. Striking coloured shoes
6. High Heels and Slippery Shoes


Fuuuuuu~
Tak menahan. Skema kemain. Tak boleh pakai high heels, kena pakai kasut hitam or brown. Tudung wajib pakai tudung kaler cream je. Cream is not my colour. Seriously aku memang tak ada baju kaler cream dan tudung/shawl kaler tu.  I thought I will only wear the cream/white colour on my wedding. That will be the first and the last. Convo pun sama ke? Huuuu. Redha je la  T.T

Eh eh dalam masa yang sama kawan aku, Ain bagitau yang wedding dia nanti (bulan Nov) dia nak aku pakai baju kaler cream sebab aku kena jadi pengapit dia. Demi Nonet yang tercinta akanku turut jua kemahuannya. Tehee~ Nampak gayanya kena beli jugak la baju dan shawl kaler cream.

bakal pengantin


p/s: Korang tau tak mana-mana website/ fb page yang jual baju or shawl/tudung cream coloured? Nak yang lawa-lawa okeh! =P  Kalau ade tolong tinggalkan link kat ruangan komen di bawah. Plz plz plz -99x  Kalau takde jugak esok jom teman aku pusing Kota Bharu cari benda alah ni sume~


mood: malas nak keluar  -_-





Like tanda Sayang

9 comments:

  1. untung la korang iium buat konvo tahun ni..kitorang upsi tangguh konvo buat tahun depan..interview spp pun tak tahu lagi bulan bape..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh eh, upsi tangguh konvo? knape? so nick blum konvo lg la?

      interview spp tu toksah dok habaq la. kami berkurun tunggu. tak panggil2 pun. mcm haremmm

      Delete
  2. tahniahhhh! bestnyer..dh nk convo =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks.. hurm. tak best jgak. sbb tak posting2 lg -_-

      Delete
  3. bakal pengantin tu mcm yuna la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ek? klu die baca ni konfirm x lena tido :P

      Delete
  4. comel pe cream... hihihi..

    tak sabar nak tengok kak izma pkai kaler cream 7hb tu.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu ngn cimot comel le. klu ngn akak hancus. haha

      p/s: nti convo tu dtg jumpe akak tau. kite amik gmba sekali. photographer dah ade :P

      Delete
    2. wahhhhhhh.. malu laa ittew.. spe laa ittew..

      Delete